Amerfortissimo.

By Posted in - Nieuws on maart 13th, 2016

Met trots kondigen we aan dat het Ragazze Quartet de nieuwe artistiek leider van Amerfortissimo wordt! Dit kamermuziekfestival in Amersfoort brengt een typerende variëteit aan concerten. Puur en onversneden kamermuziek, gespeeld door Nederlandse topmusici.De eigenzinnige programmering biedt iedere editie prachtige concerten en projecten voor jong en oud: trouw publiek, fijnproevers en nieuwe geïnteresseerden.

Deze zesde editie in april wordt de laatste voor initiatiefnemer en artistiek leider Lonneke van Straalen. “Ik heb Amerfortissimo altijd met veel liefde en plezier georganiseerd en ik ben supertrots op de manier waarop het festival zich heeft ontwikkeld. Zowel de medewerkers als het publiek ben ik dankbaar voor hun betrokkenheid. Voor mij is het nu tijd voor nieuwe uitdagingen. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen.”

Lonneke draagt het stokje over aan het Ragazze Quartet, goede bekenden van het festival. Zij waren de afgelopen jaren meerdere keren te gast. Rosa Arnold, violiste van het strijkkwartet: ”De ambities en energie van het Ragazze Quartet sluiten naadloos aan bij het karakter van het festival. De basis blijft bloedstollend mooie muziek en van daaruit zoeken we grenzen op en gaan we er af en toe ook graag overheen.”

773637_10153851975608280_292716800714903841_o

Please leave a Comment...