Vrienden.

Vriendschapsverzoek

Het Ragazze Quartet. Méér dan een van Nederlands beste strijkkwartetten. Graag en vaak zoeken de muzikanten samenwerking met kunstenaars uit verschillende disciplines. Zodat hun virtuoze en frisse strijkklanken zich kunnen mengen met theater, zang of beeld.

Om niet alleen morgen maar ook volgend jaar te kunnen blijven optreden, heeft het Ragazze Quartet extra steun nodig van haar publiek. Van u. Met slechts de verkoop van kaartjes kunnen amper alle kosten worden gedekt. De ambities zijn daarentegen hoog: het kwartet wil haar vleugels uitslaan naar de grote concertzalen in de wereld.

Als u de dromen en ambities van het Ragazze Quartet omarmt, kunt u vriend worden van de Stichting Amici delle Ragazze. De stichting biedt het kwartet financiële ondersteuning om plannen werkelijkheid te laten worden. De Stichting heeft de ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling) zodat de schenkingen niet belast zijn met schenkbelasting en fiscaal aftrekbaar zijn.

Dus, bent u in voor een korte flirt, toe aan een langdurige relatie met de Ragazze of iets er tussenin? Iedere bijdrage, groot of klein, is welkom. Alvast hartelijk dank voor uw vriendschap!

Eenmalige schenking

U kunt uw éénmalige schenking overmaken op rekeningnummer NL07 RABO 015 66 98 676 t.n.v. Stichting Amici delle Ragazze o.v.v. ‘schenking’ (graag uw adresgegevens vermelden).
 Tevens kunt u het Ragazze Quartet machtigen om het betreffende bedrag van uw rekening af te laten schrijven door het invullen en opsturen van het Vriendschapsverzoek-formulier.

Meerjarige schenking

Wilt u graag structureel een steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het kwartet en de bijzondere projecten van het kwartet? Wordt dan ‘amico’! U kunt een machtiging invullen op het Vriendschapsverzoek-formulier.

Amici Appassionati

Staat u open voor een hartstochtelijke vriendschap?

De Amici Appassionati nemen een bijzondere plaats in binnen onze vriendenstichting. Hartstocht heeft zijn prijs, daarom gaat de Amico Appassionato een stapje verder dan de ‘gewone’ vriend. Gedurende 5 jaar doneert de Amico Appassionato ten minste 400 euro per jaar. Maar dankzij de ANBI-status van de stichting zijn de schenkingen, onder voorwaarden, aftrekbaar zijn voor 125% van het bedrag. Dat betekent dat een jaarlijkse donatie van €400 u mogelijk slechts €140 netto kost (afhankelijk van uw inkomen).

Als Amico Appassionato treedt u toe tot de intiemste vriendenkring van het Ragazze Quartet. Een betrokken netwerk van echte liefhebber. U wordt uitgenodigd voor bijzondere premières, krijgt een kijkje in de keuken bij openbare repetities en jaarlijks wordt er een exclusief concert georganiseerd voor de Amici Appassionati.

Om uw giften te kunnen aftrekken van de belasting moet er wel eerst een schriftelijke overeenkomst zijn opgemaakt tussen u en Stichting Amici delle Ragazze. Dit kan sinds 1 januari 2014 zonder tussenkomst van de notaris. Uw gift moet dan wel een looptijd hebben van minimaal 5 jaar. Aan deze schenkingsovereenkomst zijn geen kosten verbonden.

Periodiek schenken eenvoudig te regelen in drie stappen

 1. Download hier de Overeenkomst_ periodieke_gift_in_geld, vul hem in en onderteken de overeenkomst.
  Wilt u betalen per machtiging, vul dan ook het Vriendschapsverzoek-formulier in. De machtiging eindigt na de afgesproken periode.
  Wilt u liever jaarlijks een herinnering om te betalen hebben ontvangen dan kan dat natuurlijk ook.
 2. Stuur het formulier naar:
  Stichting Amici delle Ragazze
  Sterappelstraat 1
  1036 LE AMSTERDAM
 3. Ragazze Quartet ondertekent de overeenkomst en stuurt een kopie van het ondertekend exemplaar retour. Hiermee kunt u bij uw belastingaangifte het volledige bedrag van uw schenking aftrekken.

Nog vragen? Stuur een mail aan ragazze@ragazzequartet.nl of gebruik het contactformulier.

Hartelijk bedankt voor uw donatie!

Bestuursleden Amici delle Ragazze
Dhr Luuk Kornelius
Mv Monique Groenenboom
Mv Dominique Citroen

Als Algemeen Nut Beogende Instelling heeft Stichting Amici delle Ragazze een publicatieverplichting. Klik hier voor de informatie.