Bartók Bound.

By Posted in - Geen categorie & Nieuws on april 26th, 2019

Onze nieuwe cd is uit! Bartók Bound Volume 1 is ons vijfde album bij Channel Classics!

Wij hebben het altijd heerlijk en opwindend gevonden om Béla Bartók te spelen. Alles zit erin; mysterieuze bijna thrillerachtige spanning, liefdevolle lyriek, warme strijkersklanken, bijna onmogelijke technieken die elke strijker uitdagen om zijn instrument opnieuw te leren kennen en een opzwepende ritmiek, die best afkomstig zou kunnen zijn van Karpatische volksdansen [of: ‘Karpatisch’ hier weglaten]. Na jarenlange fascinatie voor zijn muziek hebben we besloten om alle zes strijkkwartetten op te nemen.

We verklaren onszelf de komende jaren Bartók Bound. We verdiepen ons grondig in zijn muziek en brengen zijn kwartetten op allerlei verschillende manieren, in allerlei verschillende programma’s aan het licht. Voor jong en oud, in een pub of op het doek en natuurlijk in de concertzalen. Deze CD is daar de eerste weerslag van. We willen een lans breken voor Béla Bartók, wiens geluid wat ons betreft niet vaak genoeg gehoord kan worden!

Bestellen kan met een email aan ragazze@ragazzequartet.nl of via het contactformulier (prijs 18 euro plus eventuele verzendkosten) Of via www.channelclassics.com of iTunes

Het Parool

(…) Bartók opnemen getuigt in dit repertoire van lef, want zijn zes strijkkwartetten behoren tot de allerbeste die er in elk geval in de twintigste eeuw zijn geschreven en inmiddels vastgelegd, door alle kwartetten van naam en faam. Van die intimiderende wetenschap lijkt het Ragazze Quartet geen enkele last te hebben. Ze spelen de stukken frank en vrij, met grote intensiteit en grote lyriek. (…)

De Volkskrant *****

“De vier meiden hebben de sleutels tot het lastige en veelzijdige Bartók-universum in handen: passie, precisie en een sterk gevoel voor kleur en structuur.”

Please leave a Comment...