Haute Couture.

By Posted in - Programma on januari 11th, 2013

Het Ragazze Quartet, gehuld in betoverend mooie haute couture van de jonge Nederlandse ontwerpster Henriette Tilanus, speelt meesterwerken uit modestad Parijs begin 20e eeuw.

De schetsen van Henriette Tilanus voor Haute CoutureIgor Stravinksy: Three pieces for String Quartet
Serge Prokofiev: Strijkkwartet no.1 in b klein, opus 50
Maurice Ravel: strijkkwartet in F groot

Parijs, begin 20e eeuw. Zowel Stravinsky, Prokofiev als Ravel bevinden zich tegelijkertijd in de bruisende modestad, waar op zowel muzikaal- als modegebied geschiedenis wordt geschreven.

Aldaar, tussen de zwarte jurkjes van Coco Chanel en de bonte kostuums van de Ballets Russes, componeren de drie componisten de noten op het papier als de patronen in een stof. Het strijkkwartet van Ravel ragfijn als kant, het bonte kleurenpalet van Prokofiev, de theatraliteit in de drie korte stukken van Stravinsky.

Dit gevoel van een culturele broedplaats waarin revolutionaire kunstuitingen als paddenstoelen uit de grond schieten, roept het Ragazze Kwartet opnieuw tot leven in een combinatie van oud en nieuw, en een lust voor zowel oor als oog. Het Kwartet vroeg de jonge Nederlandse ontwerpster Henriette Tilanus zich te laten inspireren door deze baanbrekende tijd en muziek.

Speciaal voor de Ragazze zal Tilanus vier jurken ontwerpen, die de Parijse muzikale meesterwerken over een eigentijdse, Nederlandse catwalk laten paraderen.

Eindregie Jorinde Keesmaat
Vormgeving Jurjen Alkema en Nichon Glerum
Lichtontwerp Maarten Warmerdam
Zakelijke leiding Roland Spekle
Productie Rosa Haker

Met zeer veel dank aan:

Petronella Andriessen Fonds
Nico Richter en Hetta Rester Fonds
fpklogonw

Prins-Bernhard-Cultuurfonds_alternatief_RGB_logo  Logo-Bakkenist-Foundation-4D001D

kersjesfonds

 

logo-peeze

Please leave a Comment...