Rebecca Wise.

By Posted in - Nieuws on juli 19th, 2016

Het afgelopen jaar was een bewogen jaar voor Ragazze. We hebben onze tijd genomen voor het zoeken naar wederom een nieuwe celliste en hebben met meerdere mensen projecten gespeeld. We zijn erg blij met Rebecca Wise als nieuwe Ragazze! Rebecca speelde al mee met onze theatervoorstelling Comfortzone, ons programma Beethoven-MANIA en met Planetary Sunrise op Oerol. In die verscheidenheid aan programma’s bleek haar grote muzikaliteit en flexibiliteit en hadden we het ook nog eens heel gezellig samen. We hebben er erg veel zin in om full-time met elkaar aan de slag te gaan!

Oerol_Planetary Sunrise (Naamsvermelding Isabelle Renate la Poutré)-10Foto: Isabelle Renate la Poutré

Rebecca Wise is een Nederlandse celliste. Opgegroeid in een muzikale omgeving, speelde Rebecca al vanaf jonge leeftijd in ensembles, orkesten en koren in Nederland en daarbuiten. Rebecca begon op 7-jarige leeftijd met cellospelen bij Like Viersen en vervolgde haar vooropleiding bij Yke Viersen. Aan het Conservatorium van Amsterdam studeerde ze bij Monique Bartels, waar ze in juni 2012 met goed gevolg afstudeerde. Haar master diploma haalde ze in 2015 aan Royal Academy of Music in London bij professor David Strange.

Vanaf 2007 tot 2009 speelde Rebecca in het Nationaal Jeugdorkest (ook als aanvoerder), onder leiding van Paul McCreesh, George Benjamin en Paul Goodwin. Van 2010 tot 2013 speelde Rebecca met veel passie in het European Union Youth Orchestra tourde daarmee door heel Europa onder leiding van onder andere Gianandrea Noseda en Vladimir Ashkenazy.

Tijdens haar Bachelor studie, speelde Rebecca in een aantal vaste ensembles (strijkkwartet, klarinet-trio plus mezzo-sopraan, piano kwintet). Op The Royal Academy speelde ze in het Starnberg Quartet.

Please leave a Comment...