Spiegel.

By Posted in - Geen categorie on januari 11th, 2013

Als vierde cd bij label Channel Classics nam het Ragazze Quartet een tweeluik op: een van Beethovens laatste kwartetten opus 132, en het daarop geïnspireerde strijkkwartet opus 13 van Felix Mendelssohn.

Tijdens het componeren van opus 132 werd Beethoven ernstig ziek, waardoor hij meerdere weken niet kon werken. Toen hij weer beter werd schreef hij het prachtige middendeel met als titel Heiliger Dankgesang eines Genesenden. Hoewel de late kwartetten van Beethoven in die tijd niet positief ontvangen werden, was Mendelssohn bijzonder gefascineerd en schreef een paar maanden na diens dood zijn strijkkwartet opus 13, ook in a klein. De invloed van Beethoven is hier duidelijk te horen.

Om het concertprogramma volledig te maken, speelt het Ragazze Quartet Weberns 6 Bagatellen en een reflectie op deze miniaturen door Componist des Vaderlands Mayke Nas.

Repertoire Beethoven Strijkkwartet opus 132 in a klein; Mendelssohn Strijkkwartet opus 13 in a klein, Webern 6 Bagatellen, Mayke Nas With or Without
Uitvoerenden Ragazze Quartet

17 feb 2018, Concertgemaal, Amsterdam (ipv Beethoven wordt Bartók nr 4 gespeeld)
1 mrt 2018, 20.30u Theater de Speeldoos, Vught
25 mrt 2018, 12u Agnietenhof, Tiel

Please leave a Comment...