The Secret Diary of Nora Plain.

By Posted in - Geen categorie on november 17th, 2013

Intieme liedcyclus van tekstschrijver Lucky Fonz III en componist Morris Kliphuis, uitgevoerd door zangeres Nora Fischer, percussionist Remco Menting en het Ragazze Quartet, via Excelsior Recordings.

The Secret Diary of Nora Plain vertelt in twaalf liederen het intieme verhaal van Nora Plain die een eigen leven probeert te leiden in een wereld die alsmaar meer wil binnendringen – tot in haar diepste gedachten en gevoelens.
Wie bekijkt haar eigenlijk? De overheid, haar familie, zijzelf? Heeft ze iets te verbergen? En als ze niets te verbergen heeft, is ze dan veilig? Wat wil de onzichtbare toeschouwer van haar?
Het album is deels gebaseerd op de ervaringen van de makers en uitvoerenden. Allen generatiegenoten, die zijn opgegroeid in een wereld van internet, social media, smartphones en voortdurende bereikbaarheid.

Deze liedcyclus, omgeven door de broeierige klanken van een strijkkwartet en de onvoorspelbare ritmiek van een jazzdrummer, wordt vertolkt door de avontuurlijke zangeres Nora Fischer, het Ragazze Quartet en Remco Menting. De teksten zijn van de Nederlandse singer-songwriter Lucky Fonz III en Morris Kliphuis schreef de muziek. Het ensemble laat zich inspireren door zowel de liedcycli van Schubert als The Juliet Letters van Elvis Costello & The Brodsky Quartet en blazen deze vorm nieuw leven in in een grensverleggend project met teksten en muziek van nú.

Bestellen kan met een email aan ragazze@ragazzequartet.nl of via het contactformulier (prijs 18 euro plus eventuele verzendkosten). De muziek is ook te luisteren via:

Bekijk hier de videoclip ‘Rat in My Room’ geregisseerd door Bowie Verschuuren.

Op zondag 29 oktober waren we ook te gast in de uitzending van Vrije Geluiden op Televisie NPO1:

Please leave a Comment...